INDEX

 INNHOLD:         

Historisk   oversikt 

Akkerhaugen i gamle dager     

Hva skjer på Akkerhaugen?

Visit Akkerhaugen

NÆRINGSLIV PÅ AKKERHAUGEN

JAKKs BLOGG

Skulpturparken

Country Music 

Norsk politikk

Heavy Metal på Akkerhaugen

Akkerhaugen Rockesamfunn

AKKERHAUGEN SJAKKLUBB

TROMMIS.NO

REVYTEATER        

 Tomter, hus, leiligheter, etc.

Akkerhaugen Skole

Akkerhaugen Sambruksanlegg     IDUNSHALL

Akkerhaugen Vel

Akkerhaugen Båtforening

BRYGGEBUA

Akkerhaugen Ballklubb

Akkerhaugen Bueskytterklubb

Norsjø Wakeboard Klubb

Akkerhaugen Nettvarehus

VÆRET PÅ AKKERHAUGEN

Feriehytter leiligheter, etc.

EGO-KODEN

Kultur - Musikk

Diverse fra Akkerhaugen

Sauar Friskole

Myllargutstugo og Kvernehuset

Myllargutfestivalen.no

M/S TELEMARKEN

Norsjø Hotell

Norsjø Ferieland

Norsjø Vandrehjem og ungdomssenter

Epleblomsten

Frukt -  Bær - Grønt  m.m.

Skandinavisk Bureau A/S

Ruddersafe Maritime Branch

 

 

Google

 

INDEX Til startsiden

Klubblogo

Norsjø Ferieland

3812 AKKERHAUGEN

    Leder: Trond W. Andersen, Nydalen alle 5, 0484 Oslo - Telefon: 90606816 - Email: norsjowk@gmail.com

 

 

NORSJØ FERIELAND

 NM WAKEBOARD 2019

Arrangør: Norges Vannski- og Wakeboard Forbund

Fredag 23. august kl. 15.00 og 24. august kl. 18.00

 

 

TA 3/11 2018

 

Til Australia for å trene hele året

AKKERHAUGEN:

Bork Sæl Ower (16) flytter fra Akkerhaugen til vakre Cairns i Australia for å kunne drive med det han liker aller best - året rundt.

16-åringen ble norgesmester i wakeboard i sommer, og han har allerede markert seg i europatoppen. På sikt drømmer Bork om å bli verdensmester, og på veien mot målet vil han suge til seg mer erfaring på andre siden av kloden.

– Sporten er litt større i Australia, og der kan jeg kjøre hele året, sier Bork, som blir utvekslingsstudent i Cairns i Queensland fra neste sommer. Planen er å bo ett år «down under».

– Jeg har tenkt på dette det siste halvåret, og nå er nesten alt i boks. Det blir spennende. Målet mitt er å bli bedre, og få kjørt så mye som mulig. I tillegg satser jeg på å delta i forskjellige konkurranser i løpet av året i Australia, sier han.

Bor perfekt

Bork forklarer at det er en viss nivåforskjell på wakeboardutøvere i Australia sammenlignet med Norge.

– Australia har fire-fem stykker i verdenstoppen i kabel og de er helt dominerende etter båt, sier Bork, som selv satser på kabelwakeboard.

Gutten fra Akkerhaugen har ypperlige treningsmuligheter på Norsjø kabelpark. Der var også der han først fikk øynene opp for sporten i åtteårsalderen.

– Jeg hadde hatt lyst til å prøve det en stund, og dro ned i kabelparken en dag det passet. Da ble jeg bitt av basillen, sier Bork, som nå går førsteåret på idrett i Bø.

Droppet fotball

Han har også vært innom andre idretter som fotball, friidrett, svømming og snowboard. Men det er wakeboard som hele tiden har vært favoritten hans.

– Det passer meg litt mer. Jeg er en individuell utøver, og i wakeboard slipper jeg å være avhengig av et lag. Jeg kan holde på i mine egne tanker, smiler 16-åringen.

– Wakeboard er litt annerledes. Det er morsomt å lande nye triks. Man får en mestringsfølelse på nesten hver trening. Det er generelt morsomt å drive med, og miljøet på Norsjø har blitt veldig bra, fortsetter Bork.

Nå satser han knallhardt på sporten han elsker, og forteller at han trener fire-fem timer hver dag hele sommeren.

– Om vinteren trener jeg styrke, legger han til.

Norgesmester

Han har allerede fått resultater ut av den harde satsingen. I sommer tok han NM-gull i seniorklassen i åpen klasse, og det ble to sølv i U19 (wakeboard og wakeskate). Han kom også til semifinalen i EM i Milano, og ble kåret til årets utøver i 2018 av Norges vannski- og wakeboardforbund.

– NM-gullet og EM er høydepunktene, sier Bork.

Telemarkingen har noen lange reiser foran seg allerede før han skal til Australia.

– I juleferien drar jeg til Thailand for å forberede meg til VM i Argentina i vinterferien, sier Bork.

Og det er nettopp VM som er hans store mål på sikt.

– Det er å vinne VM. Det kan bli realistisk i fremtiden, men jeg har fortsatt et stykke opp. Men det er mulig, mener wakeboard-gutten fra Akkerhaugen.

Fagseminar

Forrige uke var Bork en av deltakerne da Olympiatoppen Sørøst arrangerte fagseminar på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø. Seminaret var for både utøvere og trenere, og flere forskjellige idretter var representert.

– Vi skal dekke en stor region (Telemark, Vestfold og Buskerud). Derfor er det viktig for oss å etablere møteplasser spredt utover hele regionen. Vi kommer til der utøverne er, og Bø er et naturlig samlingspunkt i Midt-Telemark, sier Eirik Hanssen ved Olympiatoppen Sørøst.

Fagtemaene forrige uke var teknikk/motorikk med Lars Rune Haslestad (OLT), «Hardest og mest med minst mulig innsats» med Øyvind Støren (USN ansatt) og «Treneren i utvikling» med Frank Heggebø (OLT).

– Dette er en viktig møteplass for trenere og utøvere på tvers av idretter. Det var trenere og utøvere til stede fra alpint, langrenn, TTG, USN, Bø VGS, wakeboard, motocross, volleyball, fotball og friidrett, forteller Eirik Hanssen.

 

 

 

NORSJØ KABELPARK 2018

Prøv GRATIS wakeboard og vannski i hele mai!

Vi inviterer til kick off 2018! Nå kan du få kjøre vannski og wakeboard GRATIS i hele mai!

Vi holder Norsjø Kabelpark åpent alle lørdager og søndager fra og med 5. mai.

Parken vil være åpen fra kl. 12.00-17.00.

Det vil også være åpent mandag 21. mai kl. 12.00-17.00 (pinsehelgen).

Utstyr som du får inkludert er wakeboard, vannski og knebrett. Hjelm og vest. Det eneste du må betale for er eventuell leie av våtdrakt om du ikke har dette selv.

Trenger du overnatting så har vi en super deal for dere som gjelder opphold fredag til søndag i hele mai gitt ledig kapasitet:

Bo i 4-sengs hytte med toalett (ikke dusj). Dusjkort til felles santiær er inkludert. Stue m/ kjøkken. Balkong m/ utemøbler og grill. Pris kr 500,- pr person for 2 overnattinger og 2 dager på Norsjø Kabelpark. Prisen forutsetter at det er 4 betalende per hytte. Pris inkluderer ikke leie av sengetøy eller sluttrengjøring. Dette kan man ta selv eller så kan dette bestilles ekstra. Det er dyner og puter på hyttene. 

Bo i  hytte med 1 soverom for 4 pers, bad med dusj og toalett. Stue m/ kjøkken. Balkong m/ utemøbler og grill. Pris kr 600,- pr person for 2 overnattinger og 2 dager på Norsjø Kabelpark. Prisen forutsetter at det er 4 betalende per hytte. Pris inkluderer ikke leie av sengetøy eller sluttengjøring. Dette kan man ta selv eller så kan dette bestilles ekstra. Det er dyner og puter på hyttene. 

Bo i  hytte med 2 soverom, bad med dusj og toalett. Stue m/ kjøkken. Balkong m/ utemøbler og grill. Pris kr 700,- pr person for 2 overnattinger og 2 dager på Norsjø Kabelpark. Prisen forutsetter at det er 4 betalende per hytte. Pris inkluderer ikke leie av sengetøy eller sluttengjøring. Dette kan man ta selv eller så kan dette bestilles ekstra. Det er dyner og puter på hyttene.

 

 

 

 

NM I WAKEBOARD 2017

Søndag 13. August

Norsjø Ferieland

 

 

 

 

VM i Wakeboard ble arrangert på

Norsjø Ferieland, Akkerhaugen

10.-16. august 2014.

 

 

 

SE MER FRA VM HER

 

 

 

 

 

Telen 23/7 2014

Favoritt

Favoritt: Julia Rick fra Tyskland er en av de som er pekt ut som en potensiell vinner av wake-VM. (Foto: Presse)

VM-favorittene er fra Tyskland

Det lokale håpet fra Akkerhaugen er Nora Andersen, men de store navnene til VM i kabelparken er Julia Rick og Frederic von Osten fra Tyskland.

Topp fem i verden for både kvinner og menn kommer til Norsjø når VM-medaljer skal deles ut i Cable Wakeboard 14.-16. august. Femten av de tyve best rangerte for begge kjønn er blant de rundt 130 startende fra 26 nasjoner. Wakeboard-konkurransen er like snowboard - de beste og mest kjente kjørerne dukker ikke alltid opp på alle konkurranser, men velger heller nøye hvilke de skal delta på.

Det er ingen tvil om at VM Cable Wakeboard på Norsjø, som starter med kvalifiseringer allerede 11. august og som avvikler finalene 14.-16. august, har fanget toppkjørernes interesse, skriver VM-arrangøren i en pressemelding.

Telen ga VM-banen et forsøk. Resultatet kan du se her.

Verdensmestere

Det bugner av tidligere og regjerende europa- og verdensmestere blant de ca 130 påmeldte. Blant dem er det kjørere fra samtlige seks kontinenter, og i spissen for dem alle kommer de to siste års Europamester og VM-favoritt Julia Rick (21) fra Tyskland og hennes jevnaldrende landsmann Frederic von Osten, verdensmester på Filippinene i 2012 og europamester i svenske Fagersta i 2013.

Her er noe av det man kan forvente av VM-håpet. (Saken fortsetter under videoen)

- Når vi kan presentere en av verdens aller beste wakeboard-baner, er det lov å håpe på store prestasjoner. Det blir utrolig spennende å se hvordan toppkjørerne mestrer den nye banen vår. De elementene vi har nå fins bare på et begrenset antall baner rundt i verden, men jeg regner med at de beste har sikret seg bra trening fram mot mesterskapet. De har jo visst om elementene våre en god stund, sier sportsansvarlig for VM, Trond W Andersen, i pressemeldingen.

Lokalt VM-håp

Det lokale håpet er Nora Andersen (16) fra Akkerhaugen. Dette blir hennes andre verdensmesterskap med det norske flagget på brystet.
– Jeg kjører wakeskate, som er wakeboard uten bindinger. Jeg kom på fjerdeplass i VM i Filippinene for to år siden, så jeg håper å tangere det i august.
Hun sliter med en kneskade, og skulle gjerne deltatt i wakeboard også, men det ser mørkt ut, sa hun til Telen tidligere i sommer.

Unge utøvere

Det er også en tredje tysker, Dominik Gührs (24), som er en het potet. Han endte såvidt utenfor pallen i VM 2014 og tok sølv i Fagersta-EM i fjor. Et tredje hett navn i herreklassen er sør-koreaneren Im San, som bare 15 år gammel tok VM-bronse i 2012. En annen kandidat er 18 år gamle Sam de Haan fra Nederland topper verdensrankingen etter mange gode konkurranser det siste året.

Telen

 

 

Telen 3/7 2014

Det nærmer seg VM-rekord

26 nasjoner er klare for VM i Cable Wakeboard på Norsjø 10.-16. august i år. Det er bare seks nasjoner færre enn på Filippinene for to år siden, og fortsatt er det tre uker igjen til påmeldingsfristen går ut.

Det nærmer seg VM på Akkerhaugen, og rekordmange nasjoner ser ut til å bli med.

Cable Wakeboard har opplevd en eventyrlig geografisk spredning de senere årene. Da verdensmesterskapet sist ble arrangert i Europa, i tyske Neubrandenburg i 2010, stilte 16 nasjoner til start. På Filippinene to år senere var dette tallet doblet, ikke minst takket være mange nye asiatiske nasjoner. Nå, tre uker før påmeldingsfristen er ute, har allerede 26 nasjoner meldt sin ankomst til Norsjø og Telemark, skriver arrangøren i en pressemelding.

Håper på rekord

- Vi har et håp om å slå nasjonsrekorden fra 2012, men er fornøyd allerede. Det viktigste er jo tross alt at vi får samlet de beste wakeboarderne i verden, og at de får se at Norsjø Kabelpark absolutt er verdt å komme tilbake til, sier leder i VM-selskapet, Kjell-Gunnar Dahle.

Fem kontinenter

Fem kontinenter er representert på den foreløpige deltakerlista, som består av drøyt 100 deltakere. De fleste kommer fra Europa, men også utøvere fra Nord-Amerika, Asia, Afrika og Australia har meldt sin ankomst. De forente arabiske emirater stiller f eks i et VM for aller første gang med en gruppe på 15 utøvere/ledere. De er foreløpig ikke tilsluttet det internasjonale vannski- og wakeboardforbundet (IWWF), og må derfor ha en spesiell godkjenning for å kunne starte.

Verdensklasse

- Det kan fort bli 50-100 deltakere til, og da står trolig nasjonsrekorden for fall. Vi venter også på at de beste nasjonene skal nominere sine senior-lag etter kvalifiseringsrunder nå i sommer. Men vi vet allerede at det blir verdensklasse-wakeboarding på Norsjø denne uka i august, og vi er veldig fornøyd med at vi kan tilby en av verdens beste cable wakeboard-baner, sier Kjell-Gunnar Dahle.

LES MER I TELEN HER

Se også Slik gikk det da Telen prøvde wakeboard

 

 

 

NORA ANDERSEN

er tatt ut til VM i slopestyle i Italia

 

 

 

NORDISK MESTERSKAP I WAKEBOARD

ble arrangert på Norsjø Ferieland 16. 18. August 2013

 

Norsjø Kabelpark and staff are proud to invite you to the Nordic Cablewakeboard- and wakeskate championships 2013. The competition will be held at august 16th- 18th. The park will consist of brand new Unit obstacles, fresh from the factory. This is almost the same set of obstacles which will be used for the World Cablewakeboarding Championships held in 2014.

 

BILDER FRA NORDISK MESTERSKAP 2013

 

 

 

VM til AKKERHAUGEN

VM i Wakeboard 2014 arrangeres på Norsjø Ferieland

13. - 17. august 2014

 

 

Knut Henning Slettemo, Telen 1/11 2012

STUDIETUR:

STUDIETUR: En delegasjon på ni personer med ordfører Hans Sundsvalen i spissen drar til Manila for å overvære wakeboard-VM på Filippinene.

Til Manila for å se på wakeboard VM

En delegasjon på 9 deltakere fra Telemark reiser fredag til Manila på Filippinene for å følge årets VM i cable wakeboard. Mesterskapet er det siste før et tilsvarende arrangement går av stabelen på Norsjø Ferieland i august 2014.

Anført av ordfører Hans Sundsvalen i Sauherad og vannski- og wakeboardpresident Heidi Brenna drar en stor gruppe telemarkinger til Filippinene kommende uke for lære hvordan de skal kunne arrangere «Tidenes beste Cable Wakeboard-VM» når vannsport-sirkuset kommer til Norsjø og Telemark 13.-17. august 2014.

– Vi har ingen erfaringer med, eller referanser til, hvordan et slikt mesterskap avvikles. Studieturen til Manila er helt nødvendig for at vi skal skjønne mer om hva det er vi egentlig må strekke oss etter, sier styreleder i VM Wakeboard 2014 AS, Siri Hafnor i en pressemelding.


Årets mesterskap arrangeres i Angeles et par timer nord-vest for Manila, hovedstaden på Filippinene. Nærmere 250 deltakere er påmeldt, blant dem Nora Andersen fra Norsjø og Norge. I Telemark-delegasjonen inngår representanter for vertskommunen Sauherad, Norges Vannski- og Wakeboardforbund, Norsjø Ferieland, Norsjø Wakeboardklubb og VM-selskapet.

Les også: VM Cable Wakeboard 2014 til Norsjø

- Vi skal se på den sportslige gjennomføringen, vi skal se på rammene rundt selve mesterskapet, vi skal stifte nærmere bekjentskap med både aktive og ledere, og vi skal heie på Nora og de andre norske deltakerne. I tillegg er turen til Manila også en måte å sveise sammen arrangørstaben på. Det er ikke mange av oss som har samarbeidet før, og derfor er det viktig at vi har noen dager på oss til å bli kjente, sier Siri Hafnor.

SE TELEN HER

 

 

Dagbladet 17/7 2012 - Petter Løkken

 

 

 

Telen 29/3 2012
FÅR STØTTE:
FÅR STØTTE:VM i wakeboard 2014 får en halv million kroner i støtte av fylkeskommunen. Her er snøbrettutøveren Espen Gardås fra Kongsberg i aksjon på klubbens anlegg ved Norsjø Ferieland.

500 000 til VM på AKKERHAUGEN

Denne uken har Hovedutvalg for næringsutvikling vært samlet på Gaustablikk. Bevilgninger for flere millioner kroner ble gitt, og noen av dem kom Sauherad til gode:

VM i Wakeboard 2014
I 2014 skal det arrangeres VM i Wakeboard ved Norsjø Ferieland i Sauherad kommune. Telemark fylkeskommune ved Hovedutvalg for næringsutvikling gir 500.000 kroner til planlegging, organisering og gjennomføring av arrangementet.

Les mer i Telen her

 

 

 

VM til AKKERHAUGEN

VM i Wakeboard 2014 arrangeres på Norsjø Ferieland

melder det internasjonale wakeboardforbundet

 

 

 

Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Norsjø kan få wakeboard-VM i 2014

Går alt etter planen arrangeres VM i wakeboard på Norsjø Ferieland i 2014.

– Vi er selvfølgelig veldig giret på å få VM i 2014 til Norge, og da er Norsjø ferieland «eneste» alternativ slik vi ser det, sier president i Norges vannski- og wakebaordforbund, Egil Furre, som presiserer at de fremdeles har en lang vei å gå før sjampanjekorkene kan sprettes.

Milliongarantier

– Det har vi, men meg bekjent er det ingen andre nasjoner som har søkt om å få arrangere VM i 2014. Så hvis vi gjør det nå, er mulighetene store for at vi får VM hit. Det hadde i så fall vært fantastisk gøy, sier presidenten som understreker at mye står og faller på økonomi.

– Det koster mye å skulle arrangere et VM. Eksakt hvor mye er litt vanskelig å si, men vi må nok kunne stille garantier for et par millioner kroner – minst. Det kan bli tøft. Vi er et lite forbund, uten særlig økonomiske muskler, så vi er avhengige av støtte fra det lokale næringslivet, kommunen, fylkeskommunen og ikke minst sponsorer for å få dette til, sier Furre.

Veldig positive

– Vi er selvfølgelig veldig positive til et slikt arrangement, men vi kommer nok ikke til å bidra med kroner og øre. Det får andre aktører, som fylkeskommune og sponsorer, ta seg av.

Men jeg har skjønt det slik at det internasjonale wakeboardforbundet «krever» at vi som kommune er positive til et slikt arrangement – og det er vi, sier ordfører i Sauherad, Hans Sundsvalen.

Det er også Telemark fylkeskommune.

Planleggingsstadiet

– Ja, dette er selvfølgelig noe vi er veldig positive til. Et slikt arrangement vil være positivt for hele Telemark - ikke bare Sauherad. Så dette støtter vi opp om, sier fylkeskultursjef, Geir Berge Nordtveit i Telemark fylkeskommune uten å ville gå i detalj om hva det innebærer.

– Nei, vi er fremdeles på planleggingsstadiet, så det får vi se nærmere på når den tid kommer, sier fylkeskultursjefen som allerede onsdag skal ha et møte med ledelsen i Norsjø Ferieland.

– Vi har hatt flere konstruktive møter den siste tiden. Men vi har ikke kommet helt i mål. Men det gjør vi forhåpentligvis ganske snart, sier Nordtveit vel vitende om at søknadsfristen går ut ved årsskifte.

– Det begynner å haste litt. Men jeg har trua på at vi skal kunne klare å komme til en enighet innen den tid. Vi er i alle fall veldig positive til et slikt arrangement, avslutter Nordtveit.

Les Varden her

 

 

 Telen 22/11 2011

VM Cable Wakeboard 2014 til Norsjø

I morgen kommer Kuno Richards, presidenten i det internasjonale vannski og wakeboardforbundet (IWWF), og styreleder i IWWF Cable Development comittee, Uwe Goldstein, til Telemark for å signere på tildelingen av VM i Cable Wakeboard 2014 til Norge og Telemark.

Wakeboard er en sport i rask vekst internasjonalt, den er flott å se på og appellerer til unge aktive mennesker. Sporten har en utbredelse internasjonalt som kvalifiserer den for å komme inn på sommer-OL programmet, og det internasjonale forbundet jobber intenst og er optimistiske i forhold til at wakeboard skal komme på OL- programmet, noe som trolig avgjøres i 2013.

Norsjø Ferieland

Norge er en liten nasjon innen wakeboard, og på Norsjø Ferieland ligger det ene av Norges to anlegg. Det er et stort scoop at vi har lyktes med å få VM til Norge og Telemark.

Solid løft

Både Norges vannski og wakeboardforbund og Norsjø Wakeboardklubb håper tildelingen vil gi et solid løft for sporten, både i antall utøvere og i form av nye anlegg. Wakeboardmiljøet har også et godt håp om å utvikle norske utøvere som kan være med å konkurrere i verdensmesterskapet.

Markedsføring

For Telemark er et VM en god anledning til å profilere og markedsføre Telemark, samt at et slikt arrangement vil løfte kompetansen på det å arrangere store mesterskap lokalt og regionalt.

På pressekonferansen vil (i tillegg til Kuno Richard og Uwe Goldstein) presidenten og idrettsjef i Norges vannski og wakeboardforbund, utvalgsledere for kultur og næring fra Telemark fylkeskommune, ordfører og rådmann fra vertskommunen Sauherad, Norsjø Wakeboardklubb, Norsjø Ferieland og MTNU være til stede.
 

Se mer på www.telen.no

 

 

 

NM i WAKEBOARD 2011

ble arrangert på Norsjø Ferieland fredag 5. og lørdag 6. August

 

 

 

klippet Varden 17/8 2009

 

 

 

 

NM i WAKEBOARD 2009

 Norsjø Ferieland

14. - 15. AUGUST 2009

Trykk for stor versjon av bildet

 

 

 

Heftig helg på Akkerhaugen

 

LUFTIG: Snøbrettutøveren Espen Gardås fra Kongsberg er medlem av Norsjø wakeboardklubb, og ser fram til NM i helgen.

              Fredag og lørdag vil bli heftige på Norsjø ferieland. NM i kabel-wakeboard er mye mer enn et             idrettsarrangement.

Det finnes kun to baner for kabel-wakeboard i Norge, men interessen for sporten er likevel økende. I helgen arrangerer Norsjø wakeboardklubb NM, og da håper de det blir mye folk som kommer for denne å sjekke ut denne spektakulære sporten nærmere

Heftige triks

Over 50 utøvere ventes til Norsjø ferieland denne helgen. Mange av dem kan by på luftige hopp og heftige triks.

– Det kommer til å bli en heftig helg her på Norsjø ferieland. For å si det sånn, er du på leit etter et sted å se noe spektakulært, samtidig som du treffer en masse hyggelige mennesker, da er Norsjø ferieland stedet for deg, sier leder av Norsjø wakeboardklubb Trond W. Andersen.

– Forholdene her på Akkerhaugen er veldig gode, og det kommer garantert til å bli et show som få kommer til å glemme, sier Andersen, som merker at nivået på wakeboard-utøverne i Norge er blitt veldig bra de siste årene. Sporten trekker til seg utøvere fra snøbrett, vannski, rullebrett og andre idretter der fart og spenning er hovedingrediensen. Blant medlemmene i Norsjø wakeboardklubb finnes det topp snøbrettutøvere, og miljøet liker Andersen å kalle en motorikkfabrikk.

I alt finnes det 150 kabelbaner i verden, og 60 av dem finner du i Tyskland, som er kabel-wakeboardsportens hjemland.

Fest

Arrangøren har prøvd å gjøre NM i kable-wakeboard til en stor fest. Det er satt opp et stort partytelt. Lokale band som X-queens and the Astronauts og Silverdrop og DJ Touchable Terrence skal sørge for at det hele blir rock 'n' roll to dager til endes.

– Det blir også arrangert andre aktiviteter. Vi har satt opp en rampe til skateboard og en balanselinje. Sponsorene våre vil også bidra med opplegg, avslutter Trond W. Andersen, som skal dømme under NM. Han er en av to i Norge som er autoriserte til denne funksjonen.

Publisert torsdag 13. august 2009 kl. 03:45. Telen

 

 

 

NORSJØ FERIELAND LØRDAG 18. august 07

På lørdag starter vi med Wakeboardaktiviteter på Norsjø Ferieland. Det er duket for wakeboarding, wakeskating og ikke minst en egen konkurranse i wakesurfing.

Lørdagens fest blir helt rå og varmes først opp på wakeboardcoursen med et skikkelig barbeque, platesnurring av DJ Herkules og på toppen av det hele en konsert med MadCon. Videre går festen til KROA i Bø.

Søndag holdes hovedkonkurransen, The Battle Of The Flowrider, en uhøytidelig invitational contest på Sommarlands verdensberømte surfebølge som blant annet har blitt gjestet av Tony Hawk og Kelly Slater. Vi inviterer et godt utvalg surfere, skatere og snowboardere til å kjempe på bølgen i vårt bokstavelig vanntette event. Vinneren stikker av med et surfbrett levert av Seasport.
Program:
Lørdag:
Wakeboarding, Wakeskate og Wakesurf Battle (Norsjø)
10.00 -12.00 - Practice
13.00 -14.00 - Kvalik
16 00 - Finale
17.30 - BBQ, DJ Herkules og konsert med MadCon
19.30 - Afterparty på KROA i Bø
Søndag:
Battle of the Flowrider contest i Sommarland
11.00 - 12.00 - Practice
13.00 - 14.00 - Kvalik
15.00 - 16.00 - Finale
Nomis låner minirampen til The Shop og plasserer denne strategisk i nærheten av ett av anleggene, så ta med skateboard også!

 

 

For nærmere opplysninger om medlemskap, aktiviteter, stevner, osv.,

kontakt Norsjø Wakeboard Klubb

Fra NM 2005

 

 

Akrobatiske svev på Norsjø

 

Norges wakeboard utøvere samlet til Norges Cup på Norsjø ferieland på Akkerhaugen.
 


En av dem var Kragerø-gutten Jon Aabøe som i 2002 ble norgesmester. Under helgens NC ble han nummer tre. Men det er under NM i Bergen i august han håper å kunne gjenta bragden fra 2002.
- Jeg håper jo på en topplassering, men nivået har blitt veldig høyt de siste åra, så det er veldig mange som kan stikke av med tittelen, sier Aabøe.
VM i Moskva
Etter NM runden bærer det videre til VM i Moskva for Kragerø-gutten hvor Aabøe sammen med Egil Furu fra Arendal skal forsvare Norges ære på wakeboard arenaen.
- Det blir fett. Bare det å få være med i VM er stort, og det kommer til å komme vanvittig mange dyktige utøver med, så det er noe jeg ser frem til, sier Aabøe.
Europas flotteste
Det var ikke bare "proffene" som var i aksjon i helgen. På Norsjø ferieland er det laget en trekkbane for wakeboard og vannski som gjør at alle kan få prøve seg. Erling Kise i Skien Vannsportklubb er imponert av anlegget.
- Dette er Europas feteste wakeboard-anlegg. Alle som har lyst til å prøve seg på wakeboard bør ta seg en tur, sier Kise.
For rundt hundrelappen får du leid det som trengs for å komme i gang. Så det er bare å komme se opp av godstolen og hive seg på wakeboard-bølgen.

Kilde: Varden, Pål Lundsholt
 

 

 

Adresse: akkerhaugen.no, Veltavegen 7, 3812 AKKERHAUGEN, Norway                   

Webmaster: Johannes Akkrthaugen